Kaikki alkoi, kun...

Tom & Crill on perustettu Tomi Koskenniskan intohimosta ruokaa, isoja lihoja ja hyviä makuja kohtaan. Tom&Crillin filosofia on tehdä loistavaa ruokaa isoista lihoista. Grilli on se meidän juttu. Haluamme tarjota erilaisia makuja maailmalta tehden ruokaa laadukkaista raaka-aineista.

Tavoitteenaamme on kasvaa ja kehittyä tasaisesti. Haluamme aina tarjota loistavaa ruokaa ja kehittää koko yrityksemme henkilöstön osaamista. Haluamme, että ruokamme ja palvelumme puhuu puolestaan. Tom&Crill toimii tällä hetkellä kahden ravintolan voimin ja työllistää yli 10 henkilöä. Tom&Crillin makumaailma on kehittynyt matkan varrella ja kehittyy edelleen.

Tom&Crill_Tomi_Koskenniska

Yrittäjä Tomi Koskenniska

Kipinä ruokaa kohtaan alkoi iso mummun helmoista puulieden vierestä Asevelikylässä Nekalassa. Minun varsinainen ura ravintola-alalla alkoi, kun valmistuin ravintolakokiksi vuonna 95. Vuosien varrella minulla on ollut mahdollisuus työskennellä hyvin monipuolisesti erilaisissa ravintoloissa ja hotelleissa. Oli onni päästä askartelemaan uran alussa Arctialla, jolla oli ravintoloita ja hotelleja ympäri Suomea. Ammattitaito oli huipussaan kyseisissä ravintoloissa ja hotelleissa. Matkan varrella on ollut monia hyviä mestareita sekä mentoreita. Sivut loppuisivat kesken heitä kaikkia luetellessa. Kiitos siitä heille, mutta on kyllä totta, että matka ei aina ole ollut aurinkoinen ja kivikot kuuluvat elämään. Sieltä vain on noustava, se on kasvamista. Olen saanut oppini niin sanotuilta vanhan koulukunnan mestareilta ja olen siitä hyvin onnellinen.

Olen kuulunut monenlaisiin ruokakehitysryhmiin ja olen ollut avaamassa uusia ravintoloita. Koskipuiston huviretkessä ollessani sain kunnian suorittaa ruokatuotannon johtamisen koulutukset 2000 luvun alussa ja matka jatkui Kansainvälisen Ramada Hotellin keittiöpäälliköksi, jossa vierähtikin 8 vuotta. Hetki Holiday Inn hotellissa ja siitä Sokos Hotelli Ilvekseen keittiömestariksi ja siinä vierähti 7 vuotta. Pirkanmaan keittiömestariyhdistykseen pääsin liittymään vuoden 2000 luvan alussa. Tämä on ollut hyvä henkireikä sekä hyvä paikka verkostoitumiseen.

Olen toteuttanut pitopalvelua 1990 luvun loppupuolelta. Minulle oman yrityksen ja ravintolan pyörittäminen on ollut kuitenkin selkeä päämäärä koko urani ajan, joten siirryin juhannuksena 2013 virallisesti kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Halusi tehdä omaa juttua ja luoda omia makuja. Tämän ajatuksen pohjalta perustin Tom&Crillin.